Contact

Dyslexie Collectief

Hoofdvestiging

Staten Bolwerk 60

2011 MN Haarlem

info@dysco.nl

Tel: 023 - 57 62 552

Gezocht!

Een stationsChef voor ons KinderzwerfboekStation 

 

Wat is het Kinderzwerfboekproject?

Het project is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Om er voor te zorgen dat alle kinderen leuke boeken kunnen lezen, zijn de kinderzwerfboeken bedacht. Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Ze zijn te herkennen aan de sticker op de kaft met de tekst: Neem me mee! Dat boek mag gratis mee naar huis worden genomen en gelezen. Als het uit is, laat het dan weer zwerven; dan kan een ander kind het ook lezen. Door een speciale code op de binnenkant van de kaft is de zwerftocht zelfs overal te volgen en is te zien op welke KinderzwerfboekStations het boek al is geweest! Op een KinderzwerfboekStation kunnen de kinderzwerfboeken weer worden ingeleverd of meegenomen. De stations worden beheerd door een StationsChef.

 

Wat doet een StationsChef?

Een StationsChef:

  • houdt het station netjes en zorgt er voor dat andere kinderen weten waar het KinderzwerfboekStation is.
  • zorgt voor voldoende zwerfstickers en flyers.
  • Hangt posters op, beheert de Facebookpagina voor het Station en plaatst berichten.
  • Zorgt dat er genoeg boeken voor alle leeftijden in het Station liggen.
  • Bedenkt acties om zwerfboeken in te zamelen.

 

StationsChef Mika

Benieuwd hoe zo’n Kinderzwerfboekstation eruit ziet? Neem eens een kijkje bij Praktijk “Disleksie” en Logopediepraktijk Liquenda. Mika is daar de StationsChef. Hij maakte zijn dyslexiebehandelaar Martine Schmit Jongbloed enthousiast om mee te doen aan het Kinderzwerfboekproject. Samen met zijn moeder heeft hij een prachtige boekenkast getimmerd voor in de wachtkamer van de praktijk.

 

Geïnteresseerd?

Zie jij jezelf net als Mika als StationsChef? En lijkt het je leuk om mee te doen met dit super gave project? Meld je dan nu aan bij: Emiel Ramcharan via dyslexiecollectiefhaarlem@gmail.com.

 

Meer weten over het Kinderzwerfboekproject? Kijk dan eens op de site www.kinderzwerfboek.nl.

 

Hopelijk tot snel! En veel lees- en zwerfplezier!